Αγωνιστικές Κατηγορίες (ΕΟΞ)

α) Κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων

Η κατηγορία αυτή χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες.

  • Κατηγορία ανάπτυξης Παμπαίδων – Παγκορασίδων U-10. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές, αθλήτριες οι οποίοι την τελευταία ημέρα της δήλωσης για τους αγώνες να έχουν συμπληρώσει το 7° έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν συμπληρώσει το 10° έτος της ηλικίας τους.
  • Κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων U-13*. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές, αθλήτριες που έχουν γεννηθεί από 01.01.2007 έως 31.12.2009 των ημερομηνιών αυτών συμπεριλαμβανομένων.

β) Κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων

Στην κατηγορία αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές, αθλήτριες που έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.2003 και κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 13° έτος της ηλικίας τους.

γ) Κατηγορία Νέων Ανδρών – Νέων  Γυναικών

Στην κατηγορία αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές, αθλήτριες που έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.2000 και κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 13° έτος της ηλικίας τους.

δ) Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών

Στην κατηγορία αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές, αθλήτριες οι οποίοι κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 13° έτος της ηλικίας τους.

*Προσθήκη για την κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων U-13

Σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Μέχρι το τέλος του έτους 2019, αθλητές – αθλήτριες γεννηθέντες το 2006 και την ημερομηνία που λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής δεν έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες της κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων.
  • Όσοι εχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους την ημερομηνία που λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες όλων των λοιπών ηλικιακών κατηγοριών.
  • Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι συμπληρώνουν το 13ο έτος της ηλικίας τους κατά την περίοδο από 01/2020 έως 05/2020 (γεννηθέντες από 01/01/2007) θα συμμετέχουν στην κατηγορία παμπαίδων – παγκορασίδων έως ότου να ολοκληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της κατηγορίας τους.